Latest News

βελονισμος.ποτε βοηθαει?


Ο βελονισμός είναι μία αρχαία θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην τοποθέτηση ιδιαίτερα λεπτών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα που ονομάζονται σημεία βελονισμού. Η ιστορία του βελονισμού, οπως και της βοτανοθεραπευτικής, χάνεται στις απαρχές της ιστορίας του ανθρώπου, αν και τα πρώτα συγγράμματα που τον αναφέρουν χρονολογούνται από περίπου το 2500 πΧ.                 Αποτελεσματικότητα
Σύγχρονες ιατρικές μελέτες που έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του βελονισμού σε πολλές παθήσεις, ενώ ο κατάλογός τους συνέχεια διευρύνεται, όσο η έρευνα προχωράει. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρυντικά και οι μελέτες συνεχίζουν να επιβεβαιώνον τον βελονισμό ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και οικονομικό σύστημα θεραπείας.                                                                                                             Ασφάλεια
Ο βελονισμός στερείται παρενεργειών και θεωρείται εξαιρετικά ακίνδυνος όταν εφαρμόζεται από ιατρούς εκπαιδευμένους που τηρούν τους ορθούς κανόνες εξάσκησής του. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μίας χρήσης και πριν την τοποθέτησής τους το σημείο βελονισμού καθαρίζεται με ένα αντισηπτικό διάλυμα. Πολλές μελέτες σε χιλιάδες ασθενείς ένουν επιβεβαιώσει την ασφάλειά του όταν εφαρμόζεται σωστά.

Ο Βελονισμός στα πλαίσια της Ολιστικής Ιατρικής
Όπως όλες οι θεραπευτικές προσεγγίσεις, έτσι και ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παραπάνω από έναν τρόπους. Ο Βελονισμός στα πλαίσια της Ολιστικής Ιατρικής συνδυάζει την φιλοσοφία της Ολιστικής Ιατρικής και την θεραπευτική τέχνη του Βελονισμού. Εξασκώντας τον Βελονισμό στα πλαίσια της Ολιστικής Ιατρικής ο ιατρός επιλάγει τα βελονιστικά σημεία που πραγματικά υπάρχει το πρόβλημα και όχι μόνο τοπικά ώστε να προσφέρει παροδική ανακούφηση. Ο σκοπός του Βελονισμού στα πλαίσια της Ολιστικής Ιατρικής είναι η θεραπεία. Φυσικά, ο Βελονισμός δεν μπορεί να προταθεί ως μονοθεραπεία. Στις πειρσσότερες περιπτώσεις πρέπει να συνδυαστεί με τις υπόλοιπες κατάλληλες θεραπευτικές για μεγιστοποίηση του όφελους του ασθενή.
Σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει ο βελονισμός
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συντάξει έναν κατάλογο με παθήσεις που αντιμετωπίζονται από τον βελονισμό με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Λειτουργικές Παθήσεις
Αλλεργικό Άσθμα
Παιδικό Άσθμα
Αλλεργική Ρινίτιδα
Ιγμορίτιδα
Έλκος Δωδεκαδακτύλου
Έλκος Στομάχου
Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (σπαστική κολίτιδα)
Δυσκοιλιότητα
Διαταραχές που σχετίζνται με την Κλιμακτήριο
Μυοσκελετικά Επώδυνα Σύνδρομα
Αυχενικό Σύνδρομο
Σύνδρομο Βραχιόνιου Πλέγματος
Οσφυαλφία
Ισχιαλγία
Αυχεναλγία
Θωρακαλγία
Αρθρίτιδες και Περιαρθρίτιδες γόνατος, ώμου, ποδοκνημικής, ισχίου, αγκώνα, αρθρώσεων χερι'ων και ποδιών
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
Μυαλγίες
Παθήσεις Νευρικού Συστήματος
Ημικρανίες
Κεφαλαλγίες
Νευραλγία Τριδύμου
Πάρεση Προσωπικού Νεύρου
Ίλιγκοι
Εμβοές
Ψυχικές και Ψυχοσωματικές Διαταραχές
Χρόνια Κόπωση
Ινομυαλγία
Νευροφυτικές Διαταραχές
Διαταραχές Μνήμης
Διαταραχές Συγκέντρωσης
Διαταραχές Προσαρμογής
Διαταραχές Ύπνου
Διαταραχές Συμπεριφοράς
Διαταραχές Libido
Δερματικές Παθήσεις
Ψωρίαση
Αλλεργικό Έκζεμα
Αλλεργικό Εξάνθημα
Ακμή

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.