Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

ΔΙΑΙΤΕΣ-Δίαιτα με πρωτεϊνες

                                                                      Η διατροφή με υψηλά ποσοστά πρωτεϊνης μειώνει την όρεξη. Τα αυγά, το κρέας και το τυρί ελευθερώνουν μια πρωτείνη που μας κάνει να τρώμε λιγότερο. Αν έχετε κουραστεί απο το "σωσίβιο" γύρω απο τη μέση και τα ψωμάκια ορίστε μια νέα ανακάλυψη που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος τρώγωντας. Η πλούσια σε πρωτεϊνες διατροφή μπορεί να εξαπολύσει μια ορμόνη που μειώνει το αίσθημα της πείνας, σύμφωνα πάντα με μια μελέτη που έγινε σε ποντίκια. Η ερευνά προτείνει πως η πλούσια σε πρωτείνες διατροφή μπορεί να είανι ένας καλός τρόπος να χάσετε βάρος αλλά και να το κρατήσετε μακρυά. Ποντίκια σε δίαιτα με υψηλής ποιότητας πρωτείνες παρήγαγαν υψηλότερα ποσοστά μιας πρωτείνης που ρυθμίζει την όρεξη και που λέγεται peptide YY (PYY). Η πρωτείνη έχει συνδεθεί με την μειωμένη όρεξη σε έρευνες σε ανθρώπους. Επί πλέον, τα ποντίκια που κατανάλωναν πολλές πρωτείνες πήραν λιγότερο βάρος απ' ότι τα ποντίκια που κατανάλωναν λίγες πρωτείνες

                                                                                                                  
Δευτέρα

Πρωινό: Ομελέτα με ασπράδια αβγών και αλλαντικά από γαλοπούλα ή κοτόπουλο.
Μεσημεριανό: Τόνος ή σολομός και 1 φλιτζάνι ωμά πράσινα λαχανικά με 2 κουταλάκια ξίδι βαλσάμικο και ελαιόλαδο. Βραδινό: Μοσχαρίσια φιλέτα με συνολικά 2 κουταλάκια μουστάρδα και 1 φλιτζάνι μπρόκολο στον ατμό με 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Σνακ (οποιαδήποτε στιγμή): 1/2 φλιτζάνι τυρί κότατζ.                                                                                                                                                                                                                             Τρίτη
Πρωινό: 1 αβοκάντο με 2 κουταλιές τυρί κρέμα, 1/2 χούφτα καρύδια και χοιρινό ζαμπόν.
Μεσημεριανό: Ψαχνό κοτόπουλου και 1 φλιτζάνι βρασμένα κολοκυθάκια ή φασολάκια με 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Βραδινό: Φιλέτα γαλέου ή μπακαλιάρου ή πέρκας στο φούρνο και 1 φλιτζάνι χόρτα (προτιμήστε σπανάκι) με 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Σνακ (οποιαδήποτε στιγμή): 10-12 κελυφωτά φιστίκια.                                                                                                                                               Τετάρτη
Πρωινό: 1/2 φλιτζάνι τυρί κότατζ ή ρικότα ή κρέμα και ομελέτα φτιαγμένη με ασπράδια αβγών, 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια και μυρωδικά. Μεσημεριανό: Χοιρινά ψαρονέφρια και 1,5 φλιτζάνι σαλάτα με μαρούλι, πιπεριές, κρεμμύδια, μανιτάρια, 2 κουταλάκια ξίδι βαλσάμικο και ελαιόλαδο. Βραδινό: Ψαχνό από γαλοπούλα ή μοσχάρι ή μπιφτέκια και 1 φλιτζάνι φασολάκια ή σπαράγγια με ελαιόλαδο. Σνακ (οποιαδήποτε στιγμή): 2-3 ζελέδες διαίτης.                                                                                                                                                                                                                          Πέμπτη
Πρωινό: Φέτες καπνιστού σολομού με φρέσκο κρεμμυδάκι και τυρί γραβιέρα.
Μεσημεριανό: Μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες ή συκώτι ψητό και 1 φλιτζάνι ωμά πράσινα λαχανικά με 2 κουταλάκια ξίδι βαλσάμικο και ελαιόλαδο. Βραδινό: Τσιπούρες με συνολικά 2 κουταλιές λαδολέμονο και 1 φλιτζάνι μπρόκολο στον ατμό με 1 κουταλιά λεμόνι και ελαιόλαδο. Σνακ (οποιαδήποτε στιγμή): 1/2 χούφτα καρύδια.                                                                                                                                                                                         Παρασκευή
Πρωινό: Φιλέτα γαλοπούλας ή μπέικον (χαμηλό σε λιπαρά) τυλιγμένα μέσα σε φύλλα μαρουλιού (σαν «σάντουιτς») που θα αλείψετε εσωτερικά με τυρί κότατζ ή ρικότα.
Μεσημεριανό: Μπουτάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας (χωρίς πέτσες), 1 φλιτζάνι διάφορα λαχανικά στον ατμό με 1 κουταλιά λεμόνι και ελαιόλαδο. Βραδινό: Σαρδέλες ή κολιοί ή γαύροι με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο ή γαρίδες (βραστές ή ψητές) και 1 φλιτζάνι χόρτα (προτιμήστε βλίτα) με 1 κουταλιά λεμόνι και ελαιόλαδο. Σνακ (οποιαδήποτε στιγμή): 1 μανταρίνι ή 1/2 πορτοκάλι και 8 αμύγδαλα.                                                                                                                                                                                                                                                                                         Σάββατο
Πρωινό: 1/2 αβοκάντο με 3 κουταλιές τυρί κρέμα και ασπράδια αβγών βραστά ή ομελέτα.
Μεσημεριανό: Σουπιές ή χταποδάκι ή γαρίδες ή μύδια ή ποικιλία θαλασσινών (βρασμένα ή ψητά) και 1 φλιτζάνι χόρτα (προτιμήστε ραδίκια) με 2 κουταλάκια λεμόνι και ελαιόλαδο.
Βραδινό: Ψαχνό από αρνί ή κατσικάκι και 1 φλιτζάνι μαρούλι με πράσινο κρεμμυδάκι, 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Σνακ (οποιαδήποτε στιγμή): 2-3 ζελέδες διαίτης.                                                                                                                                                                                                                                             Κυριακή
Πρωινό: Καπνιστή πέστροφα ή σολομός ή σκουμπρί με 1/2 φλιτζάνι ωμά λαχανικά, 1 μικρό κομμάτι γραβιέρα και 6 μαύρες ελιές. Μεσημεριανό: Χοιρινά μπριζολάκια, 3 μακρόστενες πιπεριές ψητές και 1 φλιτζάνι λάχανο-καρότο με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
Βραδινό: Μπιφτέκια από κιμά πουλερικών με συνολικά 2 κουταλάκια μουστάρδα και 1 φλιτζάνι μαρούλι ή λάχανο με 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Σνακ (οποιαδήποτε στιγμή): 1/2 γκρέιπφρουτ και 4 αμύγδαλα.ΧΑΝΕΙΣ 6ΚΙΛΑ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Related Posts :



1 σχόλια:

Tomak είπε...

Ουάου!! Όσο ζεις μαθαίνεις. Ας το δουν καλά όσες και όσοι είναι σχολαστικοί με την διατροφή τους και προσέχουν το σώμα τους και πόσο μάλλον αυτοί που κυνηγούν το ιδανικό βάρος .Εγώ είμαι μια απ αυτές πάντως...

Blog Archive

Συνολικές προβολές σελίδας