Latest News

Ο χορός κάνει καλοοοοο!!!

                                                                                                                               Το ότι ο χορός ανοίγει το δρόμο για ένα τέλειο κορμί και για άψογη φυσική κατάσταση είναι γνωστό. Τα οφέλη τον όμως για την καρδιά, την πνευματική υγεία αλλά και τη σεξουαλική μας ζωή είναι εκείνα που θα μας παρασύρουν στο ρυθμό του.                                                                                          
                                                                                                              Δυνατή μουσική, ρυθμός και κίνηση: το καλύτερο αντίδοτο στις συννεφιασμένες ημέρες του χειμώνα! Ο χορός γεννήθηκε για να αποκαλύψει κρυφές πλευρές μας από τη λατρεία και τον έρωτα μέχρι την επιθυμία και τον πόνο. Και μπορεί σήμερα να είναι συνώνυμο της διασκέδασης, αλλά κανείς δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το γρίφο που μας βάζει στον «πειρασμό» να κουνήσουμε το σώμα μας στο ρυθμό της μουσικής. Σύμφωνα με μια μάλλον απογοητευτική θεωρία, προϊόν μελέτης της γνωστής κλινικής Μayο, η αυτόματη σχεδόν προσπάθεια ενός κορμιού να συντονιστεί με τους ήχους της μουσικής δεν αποτελεί μια ένδειξη ευχαρίστησης, όπως πιθανότατα πιστεύουμε.                                                                                                      Είναι κυρίως μια αντίδραση του εγκεφάλου, ο οποίος επηρεασμένος από την οξύτητα του ήχου προσπαθεί να ισορροπήσει το σώμα βάζοντας το σε κίνηση. Και μπορεί όλο αυτό να ακούγεται εξαιρετικά τεχνικό και καθόλου διασκεδαστικό, όμως η αλήθεια είναι πως η ευχαρίστηση και τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα, το μυαλό και την ψυχολογία μας κάθε άλλο περιορίζονται στα αυτονόητα.

                                                                                           Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!

Η γυμναστική μάς βοηθάει να κάψουμε αποτελεσματικά θερμίδες και να μειώσουμε το βάρος μας. Όμως όσο fit και αν πιστεύουμε ότι είμαστε αν ασχολούμαστε αποκλειστικά με ένα είδος άσκησης, είναι βέβαιο ότι δεν κατορθώνουμε να γυμνάζουμε όλες τις μυϊκές μας ομάδες. Ο χορός ωστόσο δεν υπακούει σε αυτό τον κανόνα. Σύμφωνα μάλιστα με μια έρευνα του επιστημονικού περιοδικού Medicine and Science, είναι μία από τις ελάχιστες μορφές άσκησης οι οποίες απαιτούν τη χρήση και το συντονισμό πολλών διαφορετικών μυϊκών ομάδων σε μικρό χρονικό διάστημα.                                                                                                             Πέρα όμως από την εκγύμναση του σώματος, ο χορός μπορεί να γίνει η ιδανική γυμναστική για την καρδιά. Πιο συγκεκριμένα, στο φετινό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, οι ερευνητές σύγκριναν τις θετικές επιδράσεις που έχει ο χορός στην καρδιά με τις αντίστοιχες της αεροβικής άσκησης. Τα αποτελέσματα έδειξαν την ίδια βελτίωση τόσο στα άτομα που προτίμησαν την αεροβική άσκηση όσο και σε εκείνα τα οποία επέλεξαν το χορό, ακόμα και αν επρόκειτο για ένα ήρεμο βαλς. Η έρευνα που κράτησε συνολικά οχτώ εβδομάδες έδειξε επίσης καλύτερη λειτουργία των αρτηριών και των καρδιακών ιστών, αλλά και σαφή βελτίωση γενικότερα στην ποιότητα ζωής για την ομάδα του χορού.                                                                                                                                                                                                                                              ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ

Η πιο άπιστη σύντροφος στην καθημερινότητα μας, η μνήμη, μας προδίδει συχνά ακόμα και σε νεαρή ηλικία, αποδεικνύοντας την αδυναμία μας να τη διατηρήσουμε σε καλά επίπεδα. Οι επιστήμονες επανειλημμένα έχουν αποδείξει τη σημασία της άσκησης για τη βελτίωση της, ωστόσο μια έρευνα που δημοσιεύτηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες από το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine ήρθε να αποδείξει τις ιδιαίτερες ιδιότητες του χορού σε αυτή την κατεύθυνση. Στατιστικά ο χορός ήταν η πιο αποτελεσματική μέθοδος «ενδυνάμωσης» της μνήμης, αλλά και ανασταλτικός παράγοντας για την εμφάνιση άνοιας και Αλτσχάιμερ σε ποσοστό που αγγίζει το 76%. Την ίδια στιγμή το διάβασμα αποδείχτηκε αποτελεσματικό κατά 35% και τα σταυρόλεξα κατά 47%.                                                                                                                Ο λόγος; Ο χορός, αντίθετα με άλλες μορφές άσκησης, απαιτεί την απομνημόνευση συγκεκριμένων κινήσεων, καλά αντανακλαστικά και συγχρονισμό. Οι κινήσεις δεν είναι αυτόματες, όπως εκείνες που κάνουμε στο ποδήλατο ή το διάδρομο. Απαιτούν σκέψη και νοητικές διεργασίες οι οποίες μπορεί να κρατήσουν το μυαλό μας σε άριστη φόρμα.                                                                                                                                                                                 ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ  ΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ

Το άγχος, το στρες και η πανομοιότυπη καθημερινότητα μας χρειάζονται μερικές τονωτικές «ενέσεις» αισιοδοξίας και ευχάριστης διάθεσης που μας προσφέρει ο χορός. Η μουσική και ο ρυθμός ανεβάζουν το κέφι, ενώ οι κινήσεις μάς βοηθούν να εκτονωθούμε από την υποχρεωτική ακινησία την οποία μας επιβάλλει ο καθιστικός τρόπος ζωής. Η κλινική Mayo, σε μια πρόσφατη έρευνα της, αποκάλυψε πως η μείωση του στρες συγκαταλέγεται στα πιο θετικά οφέλη που έχει να προσφέρει ο χορός. Ο κοινωνικός χαρακτήρας του, ο οποίος μας φέρνει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, μας απομακρύνει από τις έννοιες και τα προβλήματα μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κορυφαίοι νευρολόγοι και ψυχίατροι του Ιατρικού Κολλεγίου Albert Einstein, όπως ο Τζο Βεργκέζε, χρησιμοποιούν το χορό σαν φυσικό όπλο ενάντια στην κατάθλιψη. Το μυστικό βρίσκεται στις ενδορφίνες, τους νευροδιαβιβαστές που ενεργοποιούνται έπειτα από μόλις 30' χορού προσφέροντας μας ικανοποίηση. Το ευχάριστο συναίσθημα που πυροδοτούν οι χημικές αυτές ουσίες του οργανισμού είναι η καλύτερη ανταμοβή για την προσπάθεια!                                                                                                                                                                         ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

Αισθησιακός ή μη, ένας χορός μπορεί να αυξήσει την επιθυμία και να βελτιώσει τη σεξουαλική μας ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Τα παραπάνω συμπεράσματα δεν είναι αυθαίρετα. Είναι προϊόν μιας μάλλον ασυνήθιστης μελέτης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια η οποία ξεκίνησε μαθήματα χορού σε άτομα άνω των εξήντα πέντε. Ύστερα από εννέα μήνες συνολικά, ακόμα και οι πλέον σεξουαλικά ανενεργοί είχαν εντάξει ξανά το σεξ στη ζωή τους, απολαμβάνοντας το όπως και στα τριάντα. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα είδη χορού τα οποία ίσως συμβάλλουν περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για το χορό της κοιλιάς, αλλά και τις διάφορες εκδοχές οριεντάλ, που γυμνάζουν τις περιοχές κοντά στις ερωτογενείς ζώνες.
                                                                                           Μπαλέτο

Τι είναι: Γνωστό από την παιδική μας ηλικία, το μπαλέτο βασίζεται σε απαλές κινήσεις υπό τους ήχους κλασικής μουσικής και απαιτεί δυνατό σώμα, τεχνική και ευλυγισία.

Τι γυμνάζει: Γλουτούς, μηρούς, γάμπες, κοιλιακούς και κορμό και μας βοηθάει να αποκτήσουμε καλύτερη στάση σώματος και να κάψουμε έως και 300 θερμίδες την ώρα.
                                                                                                         Βαλς

Τι είναι: Γεννήθηκε το 18ο αιώνα στην Αυστρία και μπήκε γρήγορα σε όλα τα ευρωπαϊκά σαλόνια. Χορεύεται σε ζευγάρια, βασίζεται σε κινήσεις περιστροφής και απαιτεί πολύ καλή ισορροπία.

Τι γυμνάζει: Πόδια, αλλά και κορμό, ενώ χαρίζει ευλυγισία και σωστή στάση σώματος. Οι κινήσεις του θυμίζουν έντονες αεροβικές ασκήσεις. Με 1 ώρα βαλς μπορούμε να κάψουμε περίπου 200 θερμίδες.
                                                                                                               Χορός της κοιλιάς

Τι είναι: Με την υπόκρουση οριένταλ μουσικής, ο αισθησιακός αυτός χορός θέτει σε κίνηση κυρίως το κάτω μέρος του σώματος.

Τι γυμνάζει: Ανω και κάτω κοιλιακούς, κάτω μέρος της πλάτης, γλουτούς, μηρούς, καθώς και γόνατα. Με 1 ώρα μπορούμε να κάψουμε έως και 300 θερμίδες.
                                                                                                       Λάτιν

Τι είναι: Βασίζεται στη ρούμπα, το μάμπο και τη σάμπα. Περιλαμβάνει γρήγορο ρυθμό και χαρούμενα τραγούδια και βασίζεται σε έντονες, δυναμικές κινήσεις.

Τι γυμνάζει: Γλουτούς, μέση, αλλά και άνω μέρος της πλάτης. Το συγκεκριμένο είδος απαιτεί εξαιρετική δεξιοτεχνία και απόλυτο έλεγχο κίνησης. Χορεύοντας λάτιν καίμε περίπου 250 θερμίδες την ώρα.
                                                                                                                Φλαμένκο

Τι είναι: Στροφές, γυρίσματα και έντονα χτυπήματα ποδιών χαρακτηρίζουν αυτό τον ιδιαίτερο χορό που «γέννησε» η κουλτούρα των Ισπανών τσιγγάνων, ο οποίος θυμίζει πολύ γνωστές αεροβικές ασκήσεις.

Τι γυμνάζει: Κάτω κοιλιακούς, γλουτούς και γοφούς και μας βοηθάει να χάσουμε 320 θερμίδες την ώρα.
                                                                                         Τανγκό

Τι είναι: Αισθησιακός και ρυθμικός, χορεύεται σε ζεύγη. Τα δύο σώματα κινούνται ταυτόχρονα και μοιάζουν σχεδόν ενωμένα. Το βασικό του στοιχείο είναι ο αυτοσχεδιασμός.

Τι γυμνάζει: Μηρούς, γάμπες, άνω και πλάγιους κοιλιακούς. Σε ό,τι αφορά τις θερμίδες μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε περίπου 300 την ώρα.
                                                                                                                            Μοντέρνοι

Τι είναι: Κινήσεις τις οποίες έχουμε δανειστεί από το μπαλέτο και το αερόμπικ και βασίζονται στο ρυθμό της τζαζ, της σόουλ, καθώς και της χιπ χοπ μουσικής.

Τι γυμνάζουν: Μηρούς, γλουτούς κα κοιλιακούς, ενώ η αεροβική του μορφή δυναμώνει την καρδιά και βοηθάει να κάψουμε 320 θερμίδες την ώρα.
                                                                                                         Αφρικανικοί

Τι είναι: Καθημερινοί χοροί φυλών της Αφρικής με κωδικοποιημένες κινήσεις κα επαναλαμβανόμενο ρυθμό.

Τι γυμνάζει: Μηρούς, γλουτούς, αλλά και προσαγωγούς. Με αυτό το είδος καίμε μέχρι και 290 θερμίδες την ώρα.                                                                                                                                                                                                                                 Καποέιρα

Τι είναι: Μια μέθοδος αυτοάμυνας των σκλάβων της Βραζιλίας που σύντομα μετατράπηκε σε ένα ιδιότυπο τελετουργικό χορό ο οποίος περιλαμβάνει πολλές περιστροφές του σώματος και τούμπες.

Τι γυμνάζει: Γλουτούς, τετρακέφαλους, αλλά και κοιλιακούς μέσα από πολλές επαναλήψεις και κινήσεις. Ιδανικός για να απαλλαγούμε από 350 θερμίδες σε 1 ώρα.
                                                                                                                     Nu Soul

Κορυφαίοι χορογράφοι από όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με πολύ γνωστά ονόματα της μουσικής, με την παρότρυνση της ΝΙΚE δημιούργησαν ένα πρωτότυπο πρόγραμμα-είδος χορού που συνδυάζει σόουλ, φανκ και Rη'B ρυθμούς με βασικές φιγούρες εμπνευσμένες από την τζαζ, τις κλακέτες και το χιπ χοπ. Το Νυ sουl και οι έμπειροι δάσκαλοι του ταξιδεύουν στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπου παραμένουν για έναν περίπου μήνα παραδίδοντας μαθήματα σε γνωστά γυμναστήρια.

                                                                                        Acrodance

Επηρεασμένο από τις πολεμικές τέχνες, την αυτοάμυνα, τον κλασικό και το σύγχρονο χορό, αλλά και με ρίζες στην αρχαία Ελλάδα, αυτό το νέο είδος απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Ισορροπώντας ανάμεσα στο χορό, τη γυμναστική και τα ακροβατικά, γυμνάζει όλο το κορμί. Σώμα με σώμα, ανά ζεύγη, οι χορευτές αναπτύσσουν την αίσθηση της κίνησης στο χώρο, εκτονώνονται και παράλληλα χαλαρώνουν                                                                                                                                                                                                             Danza Nativa

Ακολουθώντας τη γενική τάση της μουσικής που παντρεύει έθνικ και ροκ ακούσματα, η τεχνική αυτή συνδυάζει όλα τα είδη χορού, από τανγκό και χασάπικο μέχρι λάτιν και κουβανέζικο. Όραμα της δημιουργού του Έλενας Μαρκέζε είναι η καθιέρωση ενός νέου είδους χορού που ενώνει κουλτούρες από κάθε γωνιά της Γης, προσφέρει μυϊκή ενδυνάμωση, χαρίζει ενέργεια και ευεξία, ενώ δεν απαιτεί προηγούμενη επαφή με το χορό.                                                                   

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.