Latest News

Μετά το καλοκαίρι είναι η ώρα για φροντίδα προσώπου και σώματος


                                                                                                                                                                                                                                             Κατά τις καλοκαιρινές διακοπές το μεγαλύτερο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα στο πρόσωπο και το σώμα, με αποτέλεσμα με το πέρας του καλοκαιριού να γίνονται εμφανή τα “σημάδια” της εκτεταμένης έκθεσης στον ήλιο.   


Τα “σημάδια” αυτά των ευχάριστων διακοπών στις ηλιόλουστες παραλίες αρχίζουν να εμφανίζονται το φθινόπωρο, να “εγκαθίστανται” την περίοδο του χειμώνα και να επανεμφανίζονται σε εντονότερο βαθμό το επόμενο καλοκαίρι που θα εκτεθούμε και πάλι στον ήλιο.
                                                                                             Συνεπώς η πρόληψη αυτών των προβλημάτων και η έγκαιρη αντιμετώπισή τους με τη βοήθεια τεχνικών πλαστικής χειρουργικής είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η μόνιμη εγκατάστασή τους στο δέρμα.

Τα συχνότερα προβλήματα μετά από επανειλημμένη έκθεση στον ήλιο είναι η αφυδάτωση του δέρματος, η απώλεια της ελαστικότητας και της σπαργής του, η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων και η επιδείνωση των ήδη υπαρχόντων. Ακόμα

επιτείνεται ο μηχανισμός της γήρανσης του δέρματος  με αποτέλεσμα το πρόσωπο να χάνει τη λάμψη, τη φρεσκάδα και τη σφριγηλότητά του.

Άλλη μία συνέπεια της εκτεταμένης έκθεσης στον ήλιο είναι η εμφάνιση δυσχρωμιών σαν κηλίδες, γνωστές και ως πανάδες και χρειάζονται έγκαιρη αντιμετώπιση πριν “εγκατασταθούν” μόνιμα, όπου τότε βεβαίως τα πράγματα γίνονται σαφώς δυσκολότερα όσον αφορά την πλήρη εξάλειψή τους.
                                                                                                    Ανάμεσα στις θεραπείες πρόληψης είναι  η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας που πρέπει να συνεχίζεται καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης συνίσταται καλός καθαρισμός και ενυδάτωση του προσώπου από την αισθητικό και στη συνέχεια peeling και βαθιά ενυδάτωση με μεσοθεραπεία πάντα από τον πλαστικό χειρουργό. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε αισθητική παρέμβαση στο ανθρώπινο σώμα μικρή ή μεγάλη, θα πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, που μας εξασφαλίζει καλό αποτέλεσμα και ασφάλεια.


Σε πιο έντονα προβλήματα δυσχρωμίας απαραίτητη είναι η θεραπεία με ειδικά φαρμακευτικά σκευάσματα λεύκανσης, βαθύ peeling με TCA, μεσοθεραπεία και τέλος laser ανάπλασης.

Η αντιμετώπιση των αρχόμενων ρυτίδων είναι απαραίτητο να προλαμβάνεται με θεραπεία Botox πριν αυτές “εγκατασταθούν” μόνιμα στο πρόσωπο και με ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως όταν αυτές έχουν ήδη             “εγκατασταθεί”.                                                                  

Στο σώμα η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί πολλές φορές να δημιουργήσει ηλιακά εγκαύματα εφόσον δεν έχουμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα αντηλιακής προστασίας και πιθανόν αυτά που έχουν ήδη προκληθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού να δημιουργήσουν προβλήματα, τα οποία δυστυχώς εμφανίζονται σε απώτερο χρόνο. Τέτοια προβλήματα είναι η σημαντικού βαθμού αφυδάτωση του δέρματος που πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτή και που αυξάνει τη χαλάρωση του δέρματος επειδή το δέρμα έχει χάσει την ελαστικότητά του. Η εικόνα γηρασμένου δέρματος, εμφάνιση δυσχρωμιών και μελανοχρωματικών σπίλων που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ιατρικό πρόβλημα υγείας.

Τα προβλήματα αυτά και ειδικά το ηλιακό έγκαυμα δρα αθροιστικά κάθε φορά που συμβαίνει, με αποτέλεσμα μετά από κάποια χρόνια οι βλάβες να είναι πλέον ορατές και να χρήζουν πιο περίπλοκων μεθόδων και τεχνικών αντιμετώπισης,  πλαστικής χειρουργικής.

Άρα λοιπόν η πρόληψη και η συνεχής φροντίδα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής και είναι αυτή η οποία μπορεί να εξασφαλίσει την αποφυγή της πρόωρης γήρανσης.

 Έτσι λοιπόν μέθοδοι οι οποίοι μπορούν να προλάβουν και να βοηθήσουν είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση που μας εξασφαλίζει σταθερό βάρος και καλή ποιότητα του δέρματος.                                          
                                                                                                               Η ενυδάτωση του δέρματος του σώματος χρησιμοποιώντας διάφορες ενυδατικές κρέμες είναι απαραίτητη και βεβαίως παρεμβάσεις βαθύτερης ενυδάτωσης με μεσοθεραπεία και ιατρικών συσκευών σύσφιξης από τον πλαστικό χειρουργό όπως το LPG, βοηθάει σημαντικά σε τέτοιου είδους προβλήματα και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες όμως υπάρχει και ένας επιπλέον κίνδυνος εφόσον καθημερινά εκτιθέμεθα σε κοινή θέα, με αποτέλεσμα  την υποσυνείδητη σύγκριση με αυτό που βλέπουμε και που θεωρούμε τέλειο αλλά και επιθυμητό. Η πλαστική χειρουργική με αισθητικές χειρουργικές παρεμβάσεις έρχεται να βοηθήσει και να δώσει λύσεις που μπορούν να προσφέρουν μια αρμονικά αισθητική εικόνα που θα μας δώσει ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση και κατ΄επέκταση ψυχική ευεξία.                                                                                                                      
                                                                                                                                Έτσι λοιπόν η λιποαναρρόφηση μπορεί να δώσει λύση μόνιμης απώλειας προβλημάτων τοπικού πάχους, η αυξητική του μαστού μάς προσφέρει ένα τέλειο στήθος εκεί όπου δεν υπάρχει και η ανόρθωση του μαστού και η μείωση προσφέρει ένα νεανικό στήθος.

Οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο, η ρυτιδοπλαστική face lifting, βλεφαροπλαστική, αντιμετωπίζουν τη γήρανση του προσώπου δίνοντας μια αρμονία και εμφανώς νεότερη εικόνα.

Οι παρεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής πλαστικής θα πρέπει να γίνονται με την αρχή της δημιουργίας της εικόνας γήρανσης, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δίνει πάντα μια φυσική και αισθητικά αρμονική εικόνα.
                                                                                                                            Άρα λοιπόν έχοντας αξιολογήσει την αισθητική μας εικόνα στη διάρκεια του καλοκαιριού και έχοντας εντοπίσει τις ατέλειες του προσώπου και του σώματός μας, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον πλαστικό χειρουργό να ενημερωθούμε και να προβούμε στη διόρθωση τέτοιων προβλημάτων, όχι με το άγχος της τελευταίας στιγμής περιμένοντας το γιατρό να μας δώσει λύση ως δια μαγείας, αλλά – εφόσον   το αποφασίσουμε – αρκετό καιρό πριν το επόμενο καλοκαίρι, διότι κάθε χειρουργική παρέμβαση χρειάζεται  χρόνο για να μας δείξει το αποτέλεσμα. Έτσι θα πρέπει όλοι να ενημερωθούμε έγκαιρα και να πράξουμε έγκαιρα για να απολαμβάνουμε το καλοκαίρι έχοντας την εικόνα που επιθυμούμε!! 
                                                                                                                

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.