Τα τρόφιμα και τα συστατικά τους πάρα πολλές φορές είναι υπεύθυνα για το 50% των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.
αυτό τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κρυμμένη ζάχαρη που περιέχουν.
οι εκθέσεις Ινστιτούτων Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων αναφέρουν ότι η αιτία των πονοκεφάλων είναι συχνά πολύπλοκη.αλλά η κατανάλωση ζάχαρηςείναι τις περισσότερες φορές ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους.ο παράγοντας όμως ζάχαρης-αναφέρει-είναι και ο μόνος του οποίου έχουμε τον έλεγχο.
είναι στο χέρι μας με λίγα λόγια να εξοβελίσουμε τηνζάχαρη από την ζωή μας και το πιάτο μας. η ζάχαρη.
όπου και αν περιέχεται.
στα τυποποιημένα τρόφιμα.
στις παντός είδους σάλτσες.
στα αλλαντικά.
στα τουρσιά.
στα γλυκά.σαν το πιο όξινο των τροφίμων,είναι η καταστροφή του οργανισμού.
και όπως είναι γνωστό από πάρα πολλές έρευνες τα όξινα τρόφιμα είναι από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες του οργανισμού και η αιτία πληθώρας ασθενειών. αν λοιπόν η ζάχαρη και όλα τα τρόφιμα που την περιέχουν δεν προκαλούν άμεσα ημικρανίες και πονοκεφάλους ή δεν εκδηλώνεται άμεσα μια πάθηση,δεν παύει να ενεργοποιεί τις διαδικασίες που τα προκαλεί όλα αυτά.
δεν είναι λοιπόν λογικό να αναθεωρήσουμε την στάση μας απέναντι στηνζάχαρη και σε οποιοδήποτε τρόφιμο την περιλαμβάνει;
και μην ξεχνάτε.τα αφεψήματα.και. τα εγχύματα των βοτάνωνσυγκαταλέγονται στην ομάδα των πιο αλκαλικών τροφίμων.και.
τα αλκαλικά τρόφιμα είναι η ασπίδα του οργανισμού έναντι σχεδόν όλων των παθήσεων.και.
μία σημαντική διευκρίνηση. μην μπερδεύετε τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων και των λαχανικών.
τα οποία είναι αναγκαία για την υγεία.
με τις ραφιναρισμένες ζάχαρες και.
τα προϊόντα της ζάχαρης -τα αφύσικα αυτά σάκχαρα-που προσθέτουν οι εταιρείες σε όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα.
τα οποία είναι καταστροφικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου