Latest News

Το μακιγιάζ γίνεται παιχνίδι

Το σωστό μακιγιάζ είναι πολύτιμο. Δεν λέμε, βέβαια, ότι θα σας αποκαλύψουμε τα μυστικά της σχέσης του ατόμου, όμως το να μακιγιάρεστε σωστά και να αναδεικνύετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό. Δεν σας έχει τύχει να κοιτάζετε παλιές φωτογραφίες και να εύχεστε να είχατε κάποιον τότε να σας δείξει πώς να βάλετε σωστά το ρουζ; Ή πόσο πιο ωραία θα νιώθατε, εάν ξέρατε πώς να καλύψετε ένα μεγάλο κόκκινο σπυράκι; 

Εμείς συγκεντρώσαμε για χάρη σας τα πιο πολύτιμα και αποτελεσματικά τρικ ομορφιάς που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα την περίοδο των γιορτών. Και μην πάει το μυαλό σας σε συμβουλές του είδους «οι σκιές των ματιών σας πρέπει να ταιριάζουν με το χρώμα της ίριδάς σας ή το φόρεμά σας ή το μανόν των νυχιών σας». Ούτε ότι «τα φρύδια σας πρέπει να σχηματίζουν τέλεια τόξα». Αντιθέτως, εμείς ζητήσαμε από τους make-up artists που είναι υπεύθυνοι για επιδείξεις μόδας και φωτογραφήσεις περιοδικών, να μας πουν πώς αντιμετωπίζουν αναπάντεχα, εκνευριστικά προβλήματα που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά τους.

Πώς θα κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα
Ενώστε τις τελείες μεταξύ τους. Για να δημιουργήσετε μια απαλή γραμμή παράλληλη προς τις επάνω βλεφαρίδες, αρχίστε από την εξωτερική άκρη και κάνετε μια σειρά από τελείες με ένα μολύβι ματιών, όσο πιο κοντά στις βλεφαρίδες μπορείτε. Κατόπιν συνδέστε τις τελείες μεταξύ τους.
Κάνετε απαλές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε τον παράμεσο -το πιο αδύνατο δάχτυλο- για να απλώσετε με ελαφρά χτυπηματάκια το concealer σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα τραβάτε το δέρμα σας χωρίς να υπάρχει λόγος και θα αποφύγετε τους ερεθισμούς».
Να το ζεστάνετε πρώτα. Πριν απλώσετε το concealer στο δέρμα σας, ζεστάνετέ το για λίγο μέσα στην παλάμη σας. Με τη θερμότητα, το μείγμα απλώνεται πολύ πιο εύκολα. 
Βάλτε το concealer με σταγόνες. Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, βάλτε τρεις σταγόνες από το concealer, αρχίζοντας από την εσωτερική γωνία, μέχρι το μέσον του ματιού. Μετά απλώστε το με μικρά χτυπηματάκια, με τον παράμεσο, μην το τρίβετε.
Βρέξτε το πινέλο σας. Για να κάνετε το χρώμα οποιασδήποτε σκιάς ματιών σε σκόνη, πιο σκούρο, βουτήξτε ένα μικρό, σταθερό πινέλο σε νερό, πριν το περάσετε επάνω στη σκιά. Κάνει τη σκιά πιο έντονη. Επίσης κάνει τη σκιά να κρατάει περισσότερο. Σε καμία περίπτωση, μην ανακατέψετε δύο διαφορετικές σκιές με το βρεγμένο πινέλο! Θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε!
Για πιο έντονο αποτέλεσμα. Για να επιτύχετε τη σκούρα απόχρωση με τις σκιές των ματιών εύκολα, τρίψτε τη μύτη ενός χοντρού μολυβιού ματιών kohl στην ανάποδη του χεριού σας για να το ζεστάνετε και μετά κάνετε με αυτό το μολύβι τελείες παράλληλα προς τις επάνω και κάτω βλεφαρίδες (μην ανησυχείτε, εάν η γραμμή δεν είναι τελείως ευθεία). Βουτήξτε ένα pad σε κρέμα ματιών και απλώστε τις γραμμές. 
Δημιουργήστε απόσταση. Για να μεγαλώσετε την απόσταση ανάμεσα στα μάτια σας, βάλτε eyeliner μόνον στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και μετά προεκτείνετε τη γραμμή ένα ή δύο χιλιοστά πιο έξω. 
Για πιο φωτεινό βλέμμα. Για να δώσετε στα μάτια σας φωτεινότητα, τοποθετήστε μια τελεία από χρυσαφί σκιά σε κρεμώδη υφή στις εσωτερικές γωνίες. Με αυτό τον τρόπο τα μάτια σας θα φαίνονται πιο μεγάλα και πιο όμορφα στο φως. 
Για να μη γυαλίζουν τα βλέφαρά σας. Εάν η επιδερμίδα των βλεφάρων σας είναι λιπαρή, οι σκιές σε σκόνη δεν θα διαρκέσουν πολύ. Πριν βάψετε τα μάτια σας, απλώστε τη βάση και από πάνω ταμπονάρετε ημιδιάφανη πούδρα με ένα πον-πον. (Ελέγξτε τη σκιά που χρησιμοποιείτε: οι ματ σκιές με απαλά χρώματα έχουν λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσουν γυαλάδα ή να τονίσουν τις λεπτές ρυτίδες.)
Για να διπλασιάσετε το μέγεθός τους. Πολλές φορές το eyeliner έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, μικραίνει τα μάτια αντί να τα τονίζει. Για να το αποφύγετε αυτό, απλώστε στο βλέφαρο, επάνω από το eyeliner (όχι επάνω στο eyeliner), σκούρα σκιά σε σκόνη, στην ίδια απόχρωση με το eyeliner χρησιμοποιώντας ένα μικρό τετράγωνο πινέλο. 
Αφαιρέστε το μακιγιάζ σωστά. Ό,τι μακιγιάζ και να κάνετε είναι προτιμότερο να διαλέγετε πάντοτε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ που να αφαιρεί και τα αδιάβροχα - πολύ σταθερά προϊόντα. Με τα πιο λιπαρά συστατικά τους αφαιρείτε το make up, ενώ με τα ενυδατικά συστατικά τους αφαιρείτε τη λιπαρότητα που μένει στην επιδερμίδα χωρίς να προκαλείται ξηρότητα.
Μην τρίβετε. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητη, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγετε να την τρίβετε και να την τραβάτε. Για να το επιτύχετε αυτό, πάρτε ένα pad, στο οποίο θα ρίξετε προϊόν ντεμακιγιάζ ειδικό για την περιοχή των ματιών με βάση το λάδι. Κρατήστε το επάνω στα μάτια σας για τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα, ώστε να μαλακώσουν τα προϊόντα που έχετε χρησιμοποιήσει για το μακιγιάζ και να βγουν πιο εύκολα.

Η τελετουργία της βλεφαρίδας
Χρησιμοποιήστε το ειδικό ψαλίδι. Για να κάνετε πιο φυσικό το γύρισμα στις βλεφαρίδες σας, πιέστε τες με το ειδικό ψαλίδι στη ρίζα και στη συνέχεια αρχίστε να πιέζετε με το ψαλίδι πολλές φορές όσο προχωράτε προς την άκρη τους. Έτσι, γυρίζετε τη βλεφαρίδα σε όλο της το μήκος. 
Κάντε το γύρισμα να διαρκέσει. Εάν οι βλεφαρίδες σας είναι ιδιαίτερα ίσιες, γυρίστε τες και αμέσως μετά απλώστε επάνω τους αδιάβροχη μάσκαρα. Κρατάει τις βλεφαρίδες πολύ καλύτερα στη θέση τους απ' ό,τι τα άλλα προϊόντα.
Για διπλάσιο όγκο. Για να δώσετε περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες σας, χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικές μάσκαρα. Απλώστε πρώτα μια μάσκαρα για περισσότερο όγκο, με ένα παχύ βουρτσάκι και μετά περάστε τες από πάνω με μια μάσκαρα που δίνει περισσότερο μήκος. 
Βρείτε τη σωστή απόχρωση. Η μαύρη μάσκαρα μπορεί να δείχνει υπερβολική επάνω σε ξανθές γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε καφέ μάσκαρα ως βάση και από πάνω μια μάσκαρα με χρυσαφί χρώμα. 
Για όγκο στη ρίζα. Όταν βάζετε μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας, κρατήστε το βουρτσάκι στις ρίζες λίγο περισσότερο και περιστρέψτε το έτσι ώστε να αφήσει λίγο περισσότερο προϊόν στη βάση των βλεφαρίδων. Αυτό θα κάνει τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο πλούσιες και πυκνές. 
Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Πολύ συχνά οι μάσκαρα αφήνουν μικρούς σβώλους ανάμεσα στις βλεφαρίδες ή «ενώνουν» τις βλεφαρίδες μεταξύ τους. Για να αποφύγετε τη δυσάρεστη αυτή «παρενέργεια», χτενίστε τις βλεφαρίδες σας μετά με το ειδικό χτενάκι, ώστε να αφαιρέσετε την περιττή ποσότητα. 
Δώστε βάθος στο βλέμμα σας. Απλώστε τη μάσκαρα από την εξωτερική γωνία του ματιού προς την εσωτερική. Ξεκινήστε από τις εξωτερικές γωνίες, μένει περισσότερη ποσότητα από το προϊόν εκεί. Μέχρι να φτάσετε στην εσωτερική γωνία του ματιού, θα έχει μείνει στο βουρτσάκι σας ακριβώς η ποσότητα που χρειάζεται. Για ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα, περάστε τις άκρες με άλλο ένα χέρι μάσκαρα. 
Για πιο έντονο γύρισμα. Για να σταθεροποιήσετε ακόμα περισσότερο την καμπυλότητα στις βλεφαρίδες σας, γυρίστε τες, αφού απλώσετε τη μάσκαρα. Προσοχή αφήστε πρώτα τη μάσκαρα να στεγνώσει, αλλιώς οι βλεφαρίδες σας θα κολλήσουν στο ψαλίδι.

Πώς θα προετοιμάσετε τη βάση του μακιγιάζ 
Για τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Εάν το concealer που χρησιμοποιείτε μπαίνει μέσα στις λεπτές ρυτίδες και τις τονίζει, βουτήξτε ένα κομματάκι από τα pad για το ντεμακιγιάζ στην κρέμα των ματιών και απλώστε την επάνω στην περιοχή. 
Φτιάξτε το δικό σας make-up. Εάν το concealer που χρησιμοποιείτε είναι σε υγρή μορφή, αναμείξτε το με ελάχιστη ποσότητα από την ενυδατική σας κρέμα, σε αναλογία ένα προς τρία. Χρησιμοποιήστε το στην περιοχή γύρω από τα μάτια, τη μύτη, παντού. 
Μην πετάτε το καπάκι. Εάν τελείωσε το concealer σας, χρησιμοποιήστε την ποσότητα που έχει μείνει στο καπάκι του για να καλύψετε πιο δύσκολες ατέλειες. Η υφή του θα είναι πιο παχύρρευστη, αλλά καλύπτει τέλεια κοκκινίλες ή σπυράκια. 
Για να εξαφανίσετε τα σπυράκια. Πάρτε ένα ειδικό προϊόν που εξαφανίζει τα σπυράκια και βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα και κατόπιν βάλτε ελάχιστη ποσότητα σε ένα μπατόν και απλώστε επάνω στο σπυράκι. Το αφήνετε για ένα λεπτό. Μόλις η περιοχή στεγνώσει, με ένα μικροσκοπικό πινελάκι, απλώνετε λίγο από το concealer. Το αφήνετε να στεγνώσει, απλώνετε ένα δεύτερο στρώμα από το concealer και ολοκληρώνετε τη διαδικασία απλώνοντας πούδρα σε όλο το πρόσωπο. 
Καλύψτε τις ατέλειες. Εάν έχετε κάποια ουλή ή σημάδι και θέλετε να το καλύψετε, απλώστε επάνω του concealer σε έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε ένα πινελάκι για να «γεμίσετε» το σημάδι, χωρίς να «βγείτε» έξω από τις άκρες. Εάν η ουλή ή το σημάδι είναι λίγο ανάγλυφο, χρησιμοποιήστε concealer που να είναι ακριβώς στον ίδιο τόνο με το δέρμα σας και απλώστε το ταμπονάροντας ελαφρά με το δάχτυλό σας. Και στις δύο περιπτώσεις, αφήνετε το concealer να στεγνώσει και κατόπιν απλώνετε την πούδρα σας ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο.
Συνδυάστε διαφορετικούς τόνους. Σε πολλές γυναίκες, το δέρμα στο μέτωπό τους ή σε άλλα σημεία του προσώπου είναι ελαφρά πιο σκούρο. Σε αυτήν την περίπτωση, προκειμένου να εξισορροπήσετε αυτή τη μικρή διαφορά, χρησιμοποιήστε έναν τόνο πιο ανοιχτή βάση στις σκούρες περιοχές του προσώπου σας και έναν τόνο πιο σκούρα στις υπόλοιπες. Αναμείξτε τις δύο αποχρώσεις καλά στα ζυγωματικά και στην περιοχή της μύτης.
Αποφύγετε το ράγισμα. Για να εμποδίσετε τη βάση να εισχωρήσει στις λεπτές ρυτίδες -πράγμα που θα κάνει αργότερα το δέρμα σας να φαίνεται σαν αφυδατωμένο- απλώστε πρώτα ένα ειδικό προϊόν που κάνει ομοιόμορφη την επιδερμίδα (pree make up) συνεχίστε με ενυδατική και ολοκληρώστε με το make up.
Απλώστε ομοιόμορφα. Απλώστε τη βάση με ένα σφουγγαράκι latex (στεγνό για πλήρη κάλυψη και ελαφρά υγρό για πιο φρέσκια, διαφανή όψη), προκειμένου να αποφύγετε τη δημιουργία γραμμών. Απλώστε το προϊόν με κυκλικές κινήσεις και ολοκληρώστε με κινήσεις προς τα κάτω, ώστε εάν υπάρχουν λεπτές τριχίτσες ή χνούδι στο πρόσωπο, να ακολουθήσουν την ίδια φορά. 
Για περισσότερη λάμψη. Για να δώσετε στο δέρμα σας μια διακριτική λάμψη, ρίξτε στην παλάμη σας μια σταγόνα highlighter (σε μέγεθος φασολιού) και μια ποσότητα από το προϊόν που χρησιμοποιείτε για βάση, ανακατέψτε τα καλά και απλώστε τα στο πρόσωπό σας. Για να κάνετε τη βάση σας έναν τόνο πιο σκούρα (την άνοιξη και το καλοκαίρι), κάνετε την ίδια διαδικασία, αλλά αντί για highlighter χρησιμοποιήστε μία σταγόνα υγρό ρουζ σε μπρονζέ απόχρωση. 
Ταμπονάρετε την πούδρα. Για να απλώσετε την πούδρα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, χωρίς να εισχωρήσει μέσα στις λεπτές ρυτίδες και να τις τονίσει αντί να τις καλύψει, απλώστε την ταμπονάροντας με ένα πον-πον χωρίς να την τρίβετε επάνω στο πρόσωπό σας. Αφαιρέστε την ποσότητα που περισσεύει με το ειδικό πινέλο. 
Μη χρησιμοποιείτε πούδρα, σε μαυρισμένο από τον ήλιο δέρμα. Ακόμη και μια πούδρα με λεπτή, διάφανη υφή, μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια γκρίζα απόχρωση. 
Διορθώστε το λάθος. Εάν θέλετε να διορθώσετε κάποιο λάθος στο μακιγιάζ, χωρίς να χρειαστεί να το κάνετε όλο από την αρχή, βουτήξτε ένα pad στην ενυδατική σας και σκουπίστε το σημείο εκείνο. Κατόπιν, απλώστε την κρέμα που έχει μείνει στο σημείο εκείνο και συνεχίστε το μακιγιάζ σας.

Για φυσικό χρώμα στο πρόσωπο  
Ρουζ και μόνο ρουζ. Απλώστε το ρουζ, αμέσως μετά τη βάση, πριν από κάθε άλλο προϊόν. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο πιο φωτεινό θα φαίνεται το πρόσωπό σας και δεν θα χρειάζεστε τίποτε άλλο.
Τσιμπήστε το μάγουλό σας. Για να διαπιστώσετε ποια είναι η απόχρωση του ρουζ που σας ταιριάζει τσιμπήστε λίγο το ένα σας μάγουλο, χωρίς να είστε βαμμένες, ώστε να κοκκινίσει. Απλώστε το ρουζ στο άλλο μάγουλο. Εάν το αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο, τότε έχετε επιλέξει τη σωστή απόχρωση.
Διορθώστε την υπερβολή. Εάν το ρουζ σας είναι πολύ έντονο ή πολύ σκούρο, μπορείτε να το διορθώσετε, σκουπίζοντας τα μάγουλά σας με ένα καθαρό μπαλάκι από βαμβάκι. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος είναι προτιμότερη από το πινέλο που αφήνει «γραμμές». 
Επιλέξτε απόχρωση. Το ρουζ που έχει φυσικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι ποτέ περισσότερο από δύο τόνους πιο σκούρο από το δέρμα σας. Εάν έχετε λευκή ή ροδοκόκκινη επιδερμίδα, επιλέξτε ρουζ σε αποχρώσεις του ροζ. Σε σκούρες επιδερμίδες, ωραίο αποτέλεσμα έχουν τα ρουζ με χρυσαφί τόνους, ενώ στις μελαχρινές, ταιριάζουν τα ρουζ με έντονες πορτοκαλί ή χάλκινες αποχρώσεις. 
Διορθώστε το αποτέλεσμα. Εάν χρησιμοποιείτε ρουζ σε σκόνη και όταν το απλώνετε στο πρόσωπό σας δείχνει πολύ σκούρο ή πολύ πηχτό και κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται βρόμικο, περάστε το από πάνω με ένα καθαρό, απαλό πινέλο για ρουζ. Εάν χρησιμοποιείτε ρουζ με κρεμώδη υφή και πάλι δεν είστε ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα αναμείξτε το με μερικές σταγόνες από την ενυδατική σας. 
Για «φυσικό» μαύρισμα. Εάν θέλετε το πρόσωπό σας να έχει αυτήν τη φυσική όψη που παίρνει το δέρμα μας όταν κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια το καλοκαίρι, απλώστε το ρουζ που χρησιμοποιείτε κανονικά και μετά προσθέστε στα ζυγωματικά σας μερικές διακριτικές πινελιές από ρουζ με ροζ χρώμα.
Κάντε τον σωστό συνδυασμό. Ο σωστός τόνος του highlighter σε υγρή μορφή αφήνει μια λάμψη στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι η ασημί ροζ απόχρωση είναι ιδανική για τη λευκή επιδερμίδα, οι χρυσαφί αποχρώσεις για τις πιο σκούρες επιδερμίδες και το σκούρο highlighter για τις μελαχρινές επιδερμίδες.
Αποτελεσματικό highlighter. Για διακριτική λάμψη, χαμογελάστε και βάλτε το highlighter σε υγρή μορφή ακριβώς πάνω από τα ζυγωματικά σας. Κατόπιν απλώστε το με οριζόντιες κινήσεις κατεβαίνοντας ελαφρά.

Χείλη για φίλημα 
Για κραγιόν που διαρκεί. Για να εμποδίσετε το κραγιόν σας να «σκάσει» στις άκρες των χειλιών, απλώστε στα χείλη λίγη από τη μαλακτική κρέμα χειλιών και αφήστε την 5 ολόκληρα λεπτά για να μαλακώσουν. Κατόπιν, πιέστε στα χείλη σας ένα χαρτομάντιλο και  βάλτε το κραγιόν σας.
Χωρίς σημάδια. Για να αποφύγετε το δυσάρεστο φαινόμενο του να αφήνει το κραγιόν σας υπολείμματα παντού, απλώστε τρία στρώματα από μια έντονη απόχρωση, αφήστε το μερικά λεπτά και κατόπιν πιέστε απαλά τα χείλη σας επάνω σε ένα χαρτομάντιλο. Έτσι αφαιρείται η περιττή ποσότητα, αλλά παραμένει το χρώμα και είναι πιο όμορφο. 
Βρείτε το κραγιόν που σας ταιριάζει. Για να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση του κραγιόν που θα έχει το πιο φυσικό αποτέλεσμα επάνω σας, σκεφθείτε το χρώμα που έχουν τα χείλη σας έπειτα από ένα δυνατό φιλί. Πρόκειται συνήθως για μια κοκκινωπή και όχι καφετί απόχρωση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε διάφορες αποχρώσεις με την εξής μέθοδο: βάφεστε με το κραγιόν που θέλετε να δοκιμάσετε το μισό μέρος των χειλιών σας, το άλλο μισό το αφήνετε χωρίς κραγιόν. Μόλις βρείτε μια απόχρωση που να είναι ελαφρώς πιο έντονη και πιο φωτεινή από το φυσικό σας χρώμα, τότε έχετε βρει το κραγιόν που σας ταιριάζει. 
Για σαφές περίγραμμα. Για να μη βγαίνει το κραγιόν σας έξω από το περίγραμμα των χειλιών σας, απλώστε πρώτα λίγη πούδρα γύρω από τη γραμμή των χειλιών, πριν βάλετε το κραγιόν. Μερικές γυναίκες βάζουν πούδρα επάνω στο κραγιόν τους γιατί νομίζουν ότι έτσι θα διαρκέσει περισσότερο. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνουν το χρώμα και αφυδατώνουν τα χείλη τους.
Προσοχή στη βάση. Εάν θέλετε να κάνετε το κραγιόν σας να φαίνεται πιο πλούσιο και να διαρκέσει περισσότερο, σχηματίστε το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι περιγράμματος στην ίδια απόχρωση με τα χείλη σας. Κατόπιν, με το πλάι του μολυβιού «γεμίστε» τα χείλη σας.

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.