Latest News

Γιατροσόφια από τη μητέρα φύση!

Γιατροσόφια από τη μητέρα φύση!
Οι φυσικές θεραπείες μπορεί να είναι μια ασφαλέστερη και λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση για να θεραπευθείτε από πολλά συμπτώματα.Σήμερα θα σας μάθουμε μερικά γιατροσόφια με προϊόντα,από τη φύση. 

Κριθαράκι :
Η πιο παραδοσιακή μέθοδος για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα,είναι να κόψετε μια σκελίδα σκόρδο και να την πιέσετε μερικές φορές πάνω στο κριθαράκι. Σύντομα η φλεγμονή θα αρχίσει να υποχωρεί.Μια εναλλακτική λύση είναι να αλείψετε την περιοχή με λίγο σάλιο. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, περιέχει λυσοζύμη και αμυλάση, ένζυμα τα οποία σκοτώνουν τα μικρόβια που δημιουργούν το κριθαράκι. Τέλος, μπορείτε να απαλλαγείτε  από το ενοχλητικό πρήξιμο βάζοντας με το χέρι σας καθαρό οινόπνευμα, αλλά με μεγάλη προσοχή, για να μην μπει στο μάτι.

Πονόδοντος:
Η μητέρα σας σίγουρα Θα σας συστήσει να τοποθετήσετε στο πονεμένο δόντι μια λιωμένη ασπιρίνη ή Θα σας προτρέψει να κάνετε «μπουκώματα» με αλκοόλ (και ακόμη καλύτερα με τσίπουρο), για να μουδιάσει το ούλο και να μετριαστεί ο πάνος. Η τελευταία λύση, βέβαια, μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά μην το παρακάνετε, γιατί το αλκοόλ προκαλεί επιφανειακό χημικό έγκαυμα στο δόντι. Πέρα από τις συγκεκριμένες τακτικές, Θα ανακουφιστείτε άμεσα αν εμπιστευτείτε τις Θεραπευτικές ιδιότητες του γαρίφαλου, είτε σε μορφή αιθέριου ελαίου είτε χρησιμοποιώντας το γνωστό μοσχοκάρφι.Τοποθετήστε στο πονεμένο δόντι σας ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε καθαρό οινόπνευμα, σε συνδυασμό με μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο γαρίφαλου. Άμεση ανακούφιση Θα αισθανθείτε κι αν μασήσετε ένα μοσχοκάρφι, το οποίο θεωρείται φυσικό παυσίπονο για τον πονόδοντο. Επίσης, ο πόνο θα υποχωρήσει αν βάλετε στο δόντι σας κατάπλασμα από μελισσόχορτο Αν, παρ' όλα αυτά, η ενόχληση επιμένει, πάρτε ένα παυσίπονο -κατά προτίμηση αντιφλεγμονώδες- και με την πρώτη ευκαιρία επισκεφθείτε τον οδοντογιατρό σα.

Δυσπεψία:
Αν παραφάγατε και αισθάνεστε δυσφορία, πιείτε μια σόδα ή αναψυκτικό τύπου κόλα ή ένα ποτήρι χλιαρό νερό αραιωμένο με λεμόνι. Αν το πρόβλημα δεν υποχωρήσει, δοκιμάστε ένα αντιόξινο φάρμακο. Ιδιαίτερα ευεργετικό κατά της δυσπεψίας είναι το λικέρ από σπόρους γλυκάνισου, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας μουσκεύοντάς τους σε αραιό οινόπνευμα.  Εξίσου αποτελεσματικό Θεωρείται και το λικέρ μάραθου, το οποίο Θα ::δράσει όπως ένα καλό χωνευτικό, τονώνοντας τις λειτουργίες του στομάχου.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε
65 γρ. μαραθόσπορο
50 γρ. γλυκάνισο
15 γρ. γεντιανή
35 γρ. κορίανδρο
50 γρ. γλυκόριζα
65 γρ. φλούδα πορτοκαλιού
500 ml κόκκινο κρασί 
500 ml ουίσκι
Ρίξτε το ουίσκι σε ένα γυάλινο βάζο του 1 λίτρου και προσθέστε ένα ένα τα βότανα. Στη συνέχεια, ρίξτε τη φλούδα πορτοκαλιού και τελευταίο το κρασί. Σφραγίστε καλά το βάζο και ανακινήστε το για λίγα δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε το σ' ένα σκοτεινό μέρος για 15 ημέρες, ανακινώντας το κάθε 3 ημέρες. Κατόπιν, σουρώστε το περιεχόμενο του, και το λικέρ σας είναι έτοιμο.

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.