Latest News

Yoga - ασκήσεις για το θώρακα



yoga-386Οι οπίσθιες κάµψεις ανοίγουν το θώρακα βελτιώνοντας την αναπνοή και επεκτείνοντας το κέντρο της καρδιάς, ενώ φτιάχνουν και τη διάθεσή µας.
Κάθισµα οκλαδόν
Αυτή η άσκηση προετοιµάζει το σώµα για τις υπόλοιπες.
Καθίστε οκλαδόν στα κόκκαλα της λεκάνης, µε τον κορµό να εκτείνεται προς τα πάνω. Από αυτή τη θέση τοποθετήστε τα χέρια προς τα πίσω και πλέξτε τα δάχτυλα. Τραβήξτε τους ώµους προς τα πίσω έτσι ώστε ο θώρακας να ανοίγει, µε την καρδιά να κοιτάζει µπροστά. Μείνετε για 5 βαθιές αναπνοές.
Tip: Στην τελική στάση της άσκησης αναπνεύστε βαθιά «τοποθετώντας» το οξυγόνο στο θώρακα και στα πλευρά.                                                                                                                 Salabhasana
∆υναµώνει τους µυς της µέσης, ανοίγει το θώρακα, βελτιώνει την αναπνοή και διώχνει την πνευµατική κούραση.
Ξαπλώστε µπρούµυτα µε τα πόδια τεντωµένα. Σφίξτε απαλά τους γλουτούς σπρώχνοντας τους µηρούς προς τα µέσα και το ηβικό οστό προς το πάτωµα. Εκτείνετε τα χέρια προς τα πίσω πλέκοντας τα δάχτυλα και φέρνοντας τους ώµους προς τη µέση ανοίγοντας το στήθος. Μείνετε για 3-5 βαθιές ανάσες.
Tip: Εισπνέετε καθώς σηκώνετε το στήθος από το πάτωµα, χωρίς να γέρνουν οι ώµοι και χωρίς να κονταίνετε τον αυχένα σας.                                                                                                  Setu bandhasana
Αυτή η στάση δυναµώνει και ανοίγει το σώµα.
Ξαπλώστε στο πάτωµα και τοποθετήστε τα πέλµατα στο άνοιγµα των ισχίων, µε τα δάχτυλα να κοιτάνε µπροστά. Εισπνεύστε και πιέστε µε δύναµη τα πέλµατα. Ταυτόχρονα σηκώστε ψηλά τα ισχία και τους γλουτούς. Πιέστε τα χέρια στο πάτωµα εκτείνοντάς τα προς τις φτέρνες και σηκώστε πιο ψηλά τα ισχία στηρίζοντας το σώµα στους ώµους. Μείνετε για 3-5 αναπνοές.
Tip: Το πιγούνι πρέπει να έρχεται προς το στέρνο, τα γόνατα να µακραίνουν προς τα εµπρός και ο κόκκυγας να προσπαθεί να φτάσει τα γόνατα.                                                                         Ustrasana
∆ίνει ευλυγισία στους ώµους και τη µέση.
Γονατίστε µε τα πόδια στο άνοιγµα των ισχίων και τα δάχτυλα των ποδιών να πατάνε στο έδαφος. Τοποθετήστε το ένα χέρι στη µια φτέρνα, ενώ το άλλο µακραίνει και φεύγει προς τα πίσω. Χωρίς να «συµπιέσετε» τη µέση σας ωθήστε τον κόκκυγα προς τα κάτω και επιµηκύνετε το µπροστινό µέρος των µηρών. Τραβήξτε τους κοιλιακούς προς τη σπονδυλική στήλη για να προστατέψετε τη µέση σας αφήνοντας το πάνω µέρος του θώρακα να ανοίξει. Μείνετε µε το ένα χέρι να µακραίνει προς τα πίσω για 3 αναπνοές και στη συνέχεια αλλάξτε χέρι.
Tip: Προσπαθήστε να ενώσετε τις ωµοπλάτες και να σχηµατίσετε ένα τόξο µε την πλάτη σας.
Σε όλες τις οπίσθιες κάµψεις η κοιλιά µας πρέπει να µένει ενεργή ώστε να προστατέψουµε το κάτω µέρος της πλάτης.

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.