Latest News

Σπιτικά προιόντα φροντίδας για το πρόσωπο

for-skin-care-argan-oil-face-mask-bentonite-clay

 

Σήμερα φίλες μου θα σας μάθω δυο εύκολες συνταγές για το πρόσωπο,που είναι τροφή για το δέρμα, φτιαγμένες από απλά υλικά της κουζίνας και αιθέρια έλαια, Είναι προϊόντα φροντίδας του δέρματος που υπόσχονται μια λαμπερή και, λεία επιδερμίδα.


Λάδι για τόνωση
Με αυτό το τονωτικό λάδι η επιδερμίδα του προσώπου καθαρίζεται, αποκτά υπέροχη υφή και άρωμα, ενώ συγχρόνως αναζωογονείται. Το έλαιο από τριαντάφυλλο τονώνει την επιδερμίδα, ενώ το ροδόξυλο, το λιβάνι και η λεβάντα βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων και ταυτόχρονα χαρίζουν υπέροχο άρωμα.
Θα χρειαστείτε:
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λιβάνι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από ροδόξυλο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεβάντα
15 ml λάδι βάσης
Εκτέλεση-Εφαρμογή:
Καταρχάς φτιάξτε το λάδι για τη βάση, αναμειγνύοντας 2 ml λάδι νυχτολούλουδου, 2 ml καλέντουλας, 1 ml σιτέλαιου και 10 m1 αμυγδαλέλαιου. Στη συνέχεια, απλώς προσθέστε τα υπόλοιπα έλαια.Απλώστε το λάδι σε καθαρό πρόσωπο, εξαιρώντας την περιοχή των ματιών. Δεν χρειάζεται να το ξεβγάλετε.Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο συχνά Θέλετε, κατά προτίμηση πριν από τον ύπνο.
Αντιρυτιδική και ασφυκτική μάσκα
Αυτή η αντιρυτιδική μάσκα χάρη στη μαγιά μπίρας, που περιέχει βιταμίνες C, Ε, Β1, Β2, Β3, Β5, Β5, η επιδερμίδα θρέφεται και η ένταση των ρυτίδων μειώνεται. Το λεμόνι όχι μόνο καθαρίζει το δέρμα, αλλά και το συσφίγγει. Επίσης, το καρότο έχει αντιγηραντική δράση. Το σιτέλαιο βοηθά στον αναγέννηση των κυττάρων.
Θα χρειαστείτε:
2 κ.σ. μαγιά μπίρας σε σκόνη
2 κ.σ. ροδόνερο
1 με 2 κ.σ. χυμό καρότου
1 κ.α. χυμό λεμονιού
1 κ.α. σιτέλαιο
Εκτέλεση-Εφαρμογή:
Αναμίξτε τη μαγιά μπίρας με τους χυμούς, το ροδόνερο και το σιτέλαιο. Δουλέψτε το μίγμα μέχρι να πάρει τη μορφή παχιάς ζύμης. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο νερό ή μαγιά. Απλώστε το μίγμα σε καθαρό πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε το άφοβα στην περιοχή του λαιμού αλλά και γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε μία με 3 φορές την εβδομάδα.

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.