Τα σταφύλια και τα προϊόντα του σταφυλιού (μούστος κρασί)έχουν αξιοσημείωτη ικανότητα να μειώνουν τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες σύμφωνα με ευρήματα που ανακοινώθηκαν σε Διεθνές Συμπόσιο για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιοπαθειών.
Ορισμένοι από τους κορυφαίους ερευνητές στο πεδίο της πρόληψης παρουσίασαν μελέτες που έδειξαν ότι τα σταφύλια περιέχουν ανποξειδωτικές ουσίες της ομάδας των φλαβονοειδών που μπορεί να βοηθήσουν να μειωθούν οι επιπτώσεις από τον καρκίνο του στήθους του παχέος εντέρου και του ήπατος.Οι ερευνητές ,είπαν ότι τα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη, που αναχαιτίζει την ανάπτυξη των όγκων.Η ρεσβερατρόλη, εκτός από τα σταφύλια, βρίσκεται στα μούρα και σε λίγα φυτά ακόμα. Στα σταφύλια η συγκέντρωση ρεσβερατρόλης και άλλων φλαβονοειδών είναι υψηλότερη στη φλούδα από ότι στη σάρκα τους. Κατά τη διάρκεια της σύνθλιψης των σταφυλιών ορισμένη ποσότητα από ρεσβερστρλη διαλύεται μέσα στο μούστο. Την ίδια λειτουργία επιτελούν οι τανίνες και η κερσετίνη, που περιέχονται στα σταφύλια και στο κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου