Latest News

Βάλτε τέλος στα ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης!

 
Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί μία νέα φάση στη ζωή μιας γυναίκας. Στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται μετά τα 40 ή 50 και επιφέρει σωματικές και ψυχικές αλλαγές που προκαλούνται από ορμονικές μεταβολές στο γυναικείο οργανισμό. Η μείωση των οιστρογόνων που προκαλεί η εμμηνόπαυση συνοδεύεται συνήθως από εξάψεις, νυχτερινή εφίδρωση κι άλλα ενοχλητικά συμπτώματα. Πριν μάθετε να ζείτε με τα συμπτώματα της, η διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για να καθοριστεί το αν η δική σας εμμηνόπαυση θα είναι ένας διαγωνισμός αντοχής ή μια βόλτα στο πάρκο. 

Η βιταμίνη Ε βάζει τέλος στις εξάψεις!
Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες η λήψη βιταμίνης Ε μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εξάψεων, ν' αμβλύνει την ευαισθησία των μαστών και να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιοπαθειών. 
Ασβέστιο και βιταμίνη D
'Όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, τα οστά αρχίζουν να χάνουν πυκνότητα και μάζα. Στην ηλικία των 60, οι περισσότερες γυναίκες έχουν χάσει ήδη το 15-30% της οστικής μάζας. Η λήψη βιταμίνης D  είναι πολύτιμη, γιατί διευκολύνει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. 
Αν παίρνετε στατίνες, μην υπερβείτε τα 500 mg βιταμίνης Ε, γιατί μπορεί να μειώσει σημαντικά τη δράση φαρμάκων που λαμβάνετε για τη χοληστερόλη. Αν λαμβάνετε νιασίνη, μην υπερβείτε τα 500 mg βιταμίνης Ε, γιατί μειώνει την ικανότητά της να «ρίχνει» τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Ο σίδηρος μπορεί να βοηθήσει
Σ' ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών κατά την εμμηνόπαυση, παρουσιάζεται μεγάλη αιμορραγία που προκαλεί απώλεια σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί αναιμία. Ωστόσο, πριν αρχίσετε να παίρνετε συμπληρώματα σιδήρου, ζητήστε από το γιατρό σας ν' αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι έχετε αναιμία.

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.