Latest News

Κάψτε λίπος κάνοντας Yoga



yoga-womansites.blogspot.gr

Καίτε λίπος κάνοντας yoga; Ακούγεται αντιφατικό; Η yoga υποτίθεται ότι είναι χαλαρωτική, και ότι καταπραΰνει το πνεύμα, κάτι σαν να κοιτάζεις ένα κερί και να διαλογίζεσαι. Παρ' όλα αυτά, αν κοιτάξετε αυτούς που παρακολουθούν για λίγο ένα πρόγραμμα yoga, θα παρατηρήσετε ότι βρίσκονται σε μεγά­λη φόρμα, συνήθως έχουν αδύνατα και καλλίγραμμα χέρια και γραμμωμένους κοιλιακούς. Και σχεδόν πάντα φαίνονται νεότε­ροι από ό,τι είναι.
Πώς το εξηγείτε αυτό;
«Είναι πραγματικό αίνιγμα πως λειτουργεί η yοgα», «Παρ' όλο που είστε μόνοι σας, ξυπόλυτοι σε ένα χαλάκι 1χ3 μ χωρίς κανένα φανταιζί εξοπλι­σμό, μπορείτε να μεταμορφώσετε το σώμα σας. Θα αποκτήσε­τε καλύτερη εμφάνιση εξωτερικά ενώ Θα είστε και πιο υγιείς».
Αρχίστε με τον Κορμό
Για να χρησιμοποιείτε τη yoga για να κάψετε λίπος θα πρέπει πρώτα να εγκαταλείψετε κάποιες ιδέες για την απώλεια λίπους.'Όλοι μας έχουμε αποδε­χθεί την άποψη ότι η ανάπτυξη των μυών βοηθάει την καύση του λίπους, γιατί όσο μεγαλύτεροι είναι οι μύες, τόσο περισσότε­ρες θερμίδες καταναλώνουν.Αλλά αυτή η άποψη θα πρέπει να καταρριφθεί, γιατί στην yoga, οι μύες σας γίνονται ελαστικοί καθώς τους δυναμώνετε. Χρησιμοποιείτε τη δύναμη για να ανα­πτύξετε ευλυγισία και την ευλυγισία για να αναπτύξετε τη δύνα­μη.
Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε να αναπτύξετε ένα μυ που είναι σφιγμένος. Η συγγραφέας του The Runner's Yoga Book, προτείνει άτι η βαθιά αναπνοή, η ευθυγράμμιση και διάταση της σπονδυλικής στήλης δυναμώνουν τους κοιλιακούς, πράγμα που είναι σημαντικό όχι τόσο για τη δημιουργία γραμμωμένων κοιλιακών, όσο για την στήριξη των ζωτικών οργάνων και τη σταθεροποίηση του σκελε­τού.
Για να εκτελέσετε σωστά της στάσεις της yoga, Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε όλη την περιοχή του κορμού, που περιλαμβά­νει τους κοιλιακούς, το περίνεο (πυελικό έδαφος) και τους ορθω­τήρες μύες που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη. Μόλις δυναμώ­σει ο κορμός, Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες μυικές ομάδες.
Χρειάζεται οξυγόνο για να κάψετε θερμίδες

Όπου υπάρχει οξυγόνο, υπάρχει και φωτιά.Το βασικό στοι­χείο της σοφίας της yoga για το σώμα είναι η κινητοποίηση του«αδρανή» ιστού. «Ο λόγος που πολλές στάσεις της yoga είναι άβολες, ή φαίνονται δύσκολες ή ακόμα και οδυνηρές, είναι γιατί έχουμε νεκρές περιοχές στο σώμα μας»,«Ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο μπροστά σε έναν υπολογιστή ή σε ένα αυτοκίνητο και οι περισσότεροι από μας δεν κινούμαστε και δεν ενεργοποιούμε αυτές τις περιοχές. Μέσω της yoga, μπορείτε να γεμίσετε αυτές τις περιοχές με αίμα και οξυγόνο. Όσο περισσότερο αυτά τα όργανα και οι ιστοί πλημμυ­ρίζουν με οξυγόνο, τόσο πιο υγιείς γίνονται».
Αυτό υποστηρίζεται από μια έρευνα.Η έρευνα επιβεβαίωσε τα ωφελεί της yoga για την υγεία, όπως την αναγέννηση των ιστών και την θεραπεία χρόνιων ασθενειών μεταφέροντας φρέσκο, οξυγονωμέ­νο αίμα στο σώμα.Αυτά που μένει είναι να συσχετίσουμε την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος με την καλύτερη καύση του λίπους.
Υπάρχουν συγκεκριμένες μορφές yoga που προωθούν την καύση του λίπους γιατί συνδυάζουν μια σειρά στάσεων με την αναπνοή. Αυτές λέγονται «vinyasa» - αναπνοή και κίνηση εναλ­λάσσονται γρήγορα.H χρήση της αναπνοής παρακινεί το σώμα να δουλέψει σκληρότερα και η μεγαλύτερη καρδιακή συχνότητα προκαλεί την γρηγορότερη καύση Θερμίδων.

Η  «καυτή γοgα»,προϋποθέτει ένα θερμαινόμε­νο δωμάτιο που προάγει επί­σης της απώλεια λίπους.Η ζέστη όχι μόνο προάγει το ρυθμό εφίδρωσης, αλλά βοηθά­ει επίσης στην εκτέλεση των στάσεων με μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού.
Αφιερώνετε πάντα χρόνο για Διαλογισμό

Το στρες ευθύνεται σε μεγά­λο βαθμό για τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής που οι περισσότε­ρες από μας έχουν υιοθετήσει σήμερα, ο οποίος με τη σειρά του, όπως γνωρίζουμε, κατα­λήγει ως λίπος στο σώμα μας. Ένα βασικό συστατικό στοιχείο κάθε προγράμματος yoga είναι λίγα λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα. «Ο στόχος της yoga είναι να μας διδάξει να καθόμαστε ακίνητοι ακόμα και για 5 λεπτά κάθε μέρα, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο για τους περισσότερους από μας»,«Μόλις μάθετε ότι η yoga αποτελεί ένα πρόγραμμα φροντίδας του εαυτού μας, μόλις έρθετε σε επαφή με το πνεύμα σας, αυξάνετε τις πιθανότητες να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όταν νιώσετε την ενδυνάμω­ση, Θα Θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε πράγματα για το σώμα σας, όπως να τρώτε σωστά, να πίνετε περισσότερο νερό ενώ μερικοί άνθρωποι σταματούν ακόμα και το κάπνισμα».

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.