Latest News

Οι βιταμίνες της ομορφιάς


Οι θαυματουργές ιδιότητες των βιταμινών είναι γνωστές: προ­στατεύουν το δέρμα και τα μαλλιά, προλαμβάνουν αρρώστιες και χαρίζουν μακροζωία και ομορφιά.Ποιές είναι όμως οι βιταμίνες της ομορφιάς;
Οι βιταμίνες, εκτός του ότι συν­τείνουν στην υγεία και την από­δοση, είναι ευεργετικές και για την εξωτερική εμφάνιση. Το όμορφο δέρμα αποτελεί ζητούμενο κάθε ατόμου ανεξάρτητα από το φύλο ή την ηλικία του, κυρίως για λόγους αισθητικής. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τη φροντίδα της υγείας του δέρματος θα αυξανόταν πολύ περισσότερο αν γνώριζαν όλοι και το ρόλο του στη διατήρηση της υγείας του σώματος.
Τι μπορούμε όμως να κάνουμε εμείς για να διασφαλίσουμε την υγεία του δέρματος; Την απάντηση έρχονται να δώσουν οι βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες δρουν αποτελεσματικά στη διατήρηση του υγιούς δέρματος θεραπεύοντας ή προλαμβάνοντας ποικίλα προβλήματα που προκαλούνται είτε από το σύγχρονο τρόπο ζωής είτε από την αναπόφευκτη φθορά του χρόνου.
Α βιταμίνη της ομορφιάς. Αυτό οφείλεται στην ιδιότητά της να κανονίζει την κερατίνη των κυτ­τάρων του δέρματος και να στα­θεροποιεί τα τοιχώματα των κυτ­τάρων. Πλούσιες πηγές είναι τα φρούτα και λαχανικά με βαθύ κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, όπως η ντομάτα, το καρότο, το κολοκύθι, το γκρεϊπ φρουτ, και το πεπόνι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο>>

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.