Ο λόγος για τα εμπλουτισμένα αυγά με Ω-3 λιπαρά οξέα, η κατανάλωση των οποίων, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να προστατέψει από καρδιοπάθειες.
Ως γνωστόν, τα Ω-3 λιπαρά οξέα συγκεντρώνουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Ωστόσο, κύρια πηγή τους είναι τα λιπαρά ψάρια, τα οποία όμως λίγοι έχουν εντάξει στη διατροφή τους σε συστηματική βάση. Τα αυγά δίνουν την εναλλακτική λύση. Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες χορήγησαν σε μια ομάδα εθελοντών πρωινό με αυγά πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και σε μια δεύτερη ομάδα κανονικό πρωινό. Μετά από 21 ημέρες τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το πρωινό με αυγά μείωσε τα επίπεδα τριγλυκεριδίων κατά 50%περισσότερο από το κανονικό πρωινό. Επιπλέον, τα εμπλουτισμένα αυγά ανέβασαν την «καλή» χοληστερόλη (NDL).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου