Latest News

ΥΓΕΙΑ- συμβουλές για έναν όμορφο χειμώνα

                                                                               
1 Ακόμα ένα ποτηράκι: Τον χειμώνα καταναλώνουμε πολύ λιγότερο νερό από ό,τι το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να αφυδατώνεται σταδιακά. Δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό και προσπαθούμε να προσεγγίζουμε την ποσότητα που καταναλώναμε το καλοκαίρι. Γύρω στα 8 ποτήρια την ημέρα.
2 Τραγουδάτε στο μπάνιο: «Μουλιάζουμε» την επιδερμίδα μας, μπαίνοντας στο μπάνιο, όχι το ντους, για 10-15 λεπτά, με χλιαρό νερό. Καλό θα ήταν να προσθέσουμε και μια κουταλιά αιθέριο έλαιο ή λάδι μπάνιου. Όσο πιο ξηρή είναι η επιδερμίδα, τόσο πρέπει να μειώνουμε τη θερμοκρασία του νερού, γιατί το καυτό νερό αφυδατώνει περισσότερο το δέρμα. Αποφεύγουμε τα ισχυρά καθαριστικά σαπούνια, που «σκοτώνουν» τα λιπίδια του δέρματος και το κάνουν ακόμα ξηρότερο. Επιλέγουμε σαπούνια με φυτική γλυκερίνη και ουδέτερο Ph.           3 Λίγη κρέμα ακόμα: Μετά το μπάνιο, δεν τρίβουμε το δέρμα μας με την πετσέτα, αλλά σκουπίζουμε απαλά, ταμπονάροντας στα ερεθισμένα σημεία. Ενώ το σώμα μας είναι ακόμα υγρό, απλώνουμε γαλάκτωμα σώματος, «φυλακίζοντας» έτσι το νερό μέσα στους πόρους του δέρματος. Η βαζελίνη και άλλα προϊόντα από παράγωγα πετρελαίου ανακουφίζουν προσωρινά, αλλά προκαλούν μεγαλύτερη ξηρότητα και ευαισθησία από τη συνεχή χρήση.

4 Βιταμίνη Α: το απόλυτο όπλο Αυξάνουμε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Εκτός από το νερό, δίνουν στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, που είναι το πιο ισχυρό αντίδοτο κατά της ξηροδερμίας.

5 Λιγότερος καφές: Μειώνουμε όσο μπορούμε την ποσότητα του καφέ που καταναλώνουμε, γιατί λειτουργεί ως ισχυρό διουρητικό, αυξάνοντας τις απώλειες νερού από τον οργανισμό. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με το αλκοόλ.
6 Χειμωνιάτικο στυλ: Όταν βγαίνουμε στον κρύο αέρα, καλύπτουμε τα εκτεθειμένα μέρη του δέρματος με γάντια, κασκόλ, ακόμη και σκουφιά. Προτιμάμε πολλά και λεπτά ρούχα παρά λίγα και χοντρά, γιατί έτσι διευκολύνουμε την αναπνοή του δέρματος, ελέγχουμε ευκολότερα τη θερμοκρασία του σώματος και δεν ιδρώνουμε. Καλό είναι να απλώνουμε στο εκτεθειμένο δέρμα και τα χείλη μας κρέμα ή λάδι.

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.