Latest News

Δείχνεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου;


Μπορεί εσύ να δηλώνεις πως είσαι όσων ετών αισθάνεσαι αλλά η αλήθεια βρίσκεται ένα βήμα παρακάτω. Όπως φανέρωσε πρόσφατη έρευνα, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες σου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας, μια ανθυγιεινή ζωή μπορεί να τροφοδοτήσει τόσο άσχημα τον οργανισμό σου που να δείχνεις πάνω από 4 χρόνια μεγαλύτερη από την ηλικία σου.
Σύμφωνα με το δείγμα 8000 γυναικών που ερευνήθηκε, ηλικίας 25 ετών και άνω, οι γυναίκες που κάπνιζαν, έπιναν, έτρωγαν έτοιμο φαγητό, έκαναν σολάριουμ και δεν πρόσεχαν καθόλου την επιδερμίδα τους, έδειχναν μέχρι και 4,25 χρόνια πιο γερασμένες. Τα αποτελέσματα του μοντέρνου τρόπου ζωής έχει δραματική επίδραση στην εμφάνιση των γυναικών που θέλουν να δείχνουν νεότερες και πιο όμορφες και τελικά καταλήγουν με το αντίστροφο αποτέλεσμα!                          27 ετών η Έιμι και 32 η Κέιτι Πράις
αλλά φαίνονται για "πατημένες" 40αρες!
Όσον αφορά την ηλικία που έχουμε βάσει της εικόνας μας, η έρευνα αποκάλυψε πως το ¼ των γυναικών περνούν 10 λεπτά τη μέρα στον καθρέφτη ανησυχώντας για τα γηρατειά ενώ κάθε χρόνο τα λεπτά αυξάνονται!
Πρόσφατα, η Τζένιφερ Άνιστον που ήδη διανύει τα 41 της χρόνια τερμάτισε πρώτη στη λίστα με τις πιο καλοδιατηρημένες διάσημες για την ηλικία τους ενώ η 27χρονη Έιμι Γουάινχαουζ ήταν πρώτη στις πιο κακοδιατηρημένες!
Και παρόλο που οι ερευνητές δεν ανέλυσαν την επιδερμίδα των συμμετεχόντων, οι κοπέλες που συμμετείχαν ρωτήθηκαν και για το ποιά ηλικία πιστεύουν πως φαίνεται πως έχουν.
Οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό και σε ακόμα μερικά άλλα, αποκάλυψαν πως 1 στις 5 δεν ενυδατωνόταν σωστά, 40% έβγαινε συχνά στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, ¼ έτρωγε έτοιμο φαγητό 2 με 3 φορές την εβδομάδα, ενώ κατά μέσο όρο, όλες οι γυναίκες που δήλωσαν πως δείχνουν μεγαλύτερες από την ηλικία τους, κάπνιζαν περί τα 894 τσιγάρα το χρόνο και έπιναν περίπου 448 μονάδες αλκοόλ.
Ο δρ Ραβι Τζέιν από την κλινική "Riverbanks" στο Bedfordshire της Βρετανίας τόνισε πως αν θέλεις να διατηρήσεις το πρόσωπο και σώμα σου νεανικό, πρέπει:
* Να κόψεις το κάπνισμα δραστικά
* Να φοράς αντηλιακό καθημερινά
* Να πίνεις πολύ νερό
* Να τρως καρπούς από μούρα για να σταματήσεις την πρόωρη γήρανση.
Μην ξεχνάς, πως η παραγωγή κολλαγόνου από την επιδερμίδα, μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια και στην ηλικία των 45 φτάνουμε να παράγουμε μόλις το 1/3 του κολλαγόνου σε σχέση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να γίνεται θαμπό και οι ρυτίδες ή λεπτές γραμμές του προσώπου να αυξάνονται και να γίνονται πιο εμφανείς!
Το κάπνισμα, η ηλιακή ακτινοβολία, η κακή διατροφή και η έλλειψη γυμναστικής μπορούν να μειώσουν δραματικά την παραγωγή κολλαγόνου από πολύ νεαρότερη ηλικία.
Από τις γυναίκες που ήραν μέρος στην έρευνα, ο μεγαλύτερος φόβος τους ήταν μήπως δείχνουν λιγότερο ελκυστικές ενώ 1 στις 10 γυναίκες που συμμετείχαν, ηλικίας 25 έως 30- ετών, φοβούνταν μήπως της εγκαταλείψει ο σύντροφός τους!                                                               Ταυτόχρονα, 1 στις 10 γυναίκες ηλικίας 25 έως 66 ετών, θα δέχονταν να κάνουν μια ένεση που θα τις έδειχνε νεότερες ενώ το 9% θα τολμούσε μια πλαστική επέμβαση! Μάλιστα, το 66% των γυναικών δεν θα αρνούνταν ένα ολικό λίφτινγκ που θα τις έκανε να δείχνουν μερικά χρόνια νεότερες! Προηγούμενες έρευνες είχαν ασχοληθεί περισσότερο με τα οφέλη του καλού σώματος στην ζωή των γυναικών και λιγότερο με το πρόσωπό τους!
Το κλου: οι πεσιμίστριες, οι γυναίκες που νιώθουν πως δείχνουν πολύ μεγάλες, υποφέρουν από μια ευρεία γκάμα ασθενειών, ανεβάζουν αρτηριακή πίεση και πεθαίνουν πιο νωρίς σε σχέση με τις πιο αισιόδοξες!

womansites-roula Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.